Standaard installatie

Wat is een standaard installatie?

De meeste CV-ketels die wij plaatsen vervangen een oude CV-ketel. In dit geval is er veelal sprake van een standaard installatie. De benodigde aansluitingen (Een geschikt rookgaskanaal, een geaard stopcontact en een rioolafvoer) zijn dan al aanwezig. Om dit goed vooraf te kunnen bepalen vragen wij u foto's van de huidige CV-ketel te sturen. Hiermee kunnen wij vóór de installatie bekijken of er sprake is van een standaard installatie.

Mocht er sprake zijn van meerwerk dan zullen wij dat met u bespreken of aangeven in de offerte.

Zijn alle kosten voor de installatie van de CV-ketel bij de prijs inbegrepen?

Ja, alle kosten zijn inbegrepen voor een 'standaard installatie' van de cv-ketel:

 • Het aftappen van u verwarmingsinstallatie
 • Het demonteren en afvoeren van uw oude cv-ketel
 • Het demonteren en afvoeren van uw oude expansievat
 • Het monteren van een hoog rendement cv-ketel van Intergas
 • Het monteren van een expansievat 18 liter/1 bar
 • Het monteren van de volgende aansluitkranen; gaskogelkraan, inlaatcombinatie, veiligheidsventiel en vul/aftapkraan
 • Het monteren en aansluiten van verwarmingsleidingen (2x), waterleidingen (2x) en gasleiding met benodigde koppelingen
 • Het monteren van de door u gekozen Honeywell thermostaat
 • Het aansluiten op de rookgasafvoer
 • Het vullen en in bedrijf stellen van de nieuwe cv-ketel
 • Uitleg door de monteur aan de klant over de nieuwe cv-ketel

*Bij elke installatie zal als eerste de bestaande gasleiding worden afgeperst en geïnspecteerd op gaslekkage. Wij zijn wettelijk verplicht daarbij een aan het licht tredend defect direct te repareren, of aan een gasleverend Nutsbedrijf te rapporteren. Indien u in dat geval de reparatie of vervangingswerkzaamheden aan ons opdraagt, zullen de kosten afzonderlijk in rekening worden gebracht op basis van nacalculatie.

Hoe werkt een CV-ketel installatie?

De CV-ketel wordt geïnstalleerd op de datum en tijd die afgesproken is tijdens het bestellen. In het bestel proces geeft u een drietal voorkeursdata aan waarop de installatie mag plaatsvinden. Hierbij kunt u kiezen uit een installatie in de ochtend of middag. Na het bestellen neemt MultiGoed contact met u op per telefoon om de installatie datum af te stemmen. De datum van installatie wordt vervolgens per email bevestigd.

De installatie van de CV-ketel neemt gemiddeld 4 uur in beslag. De cv-installateur sluit de oude cv-ketel en de gastoevoer af en verwijdert de oude cv-ketel. Installatie en aansluiten van de nieuwe cv-ketel volgt. Als laatste wordt de cv-ketel door de cv-installateur ingeregeld en afgesteld. Pas als de cv-ketel naar tevredenheid werkt, vertrekt de cv-installateur. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de cv installatie langer in beslag nemen.

Hoe lang duurt de CV-ketel installatie?

De installatie van de nieuwe cv-ketel neemt gemiddeld 4 uur in beslag. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de installatie van de CV-ketel iets langer in beslag nemen.

Komt CV installateur eerst bij mij thuis kijken?

Nee, dat is in de meeste gevallen niet nodig. Als je al een cv-ketel hebt, wordt de nieuwe cv-ketel in principe op dezelfde plaats gemonteerd. Je kunt de CV installateur wel helpen door een of meerdere foto's te maken van de plek waar de cv-ketel installatie plaats moet vinden. Upload de foto's via onze website of stuur ze direct met je smartphone naar MultiGoed!